Koronavirüsün geçirdiği mutasyonlar sonucu pandeminin farklı bir yöne evrildiğini belirten uzmanlar; özellikle Delta varyantının, başta gençler olmak üzere toplumda çok yüksek bir yayılma hızına sahip olduğu konusunda halkı uyarıyorlar. Kurban Bayramı tatilinin de etkisiyle vaka sayılarının yüksek seyrettiği gözlenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla konunun ciddiyetini gündemde tutmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Koca bir paylaşımında, aşılama hızımızın ve performansımızın yüksek olduğunu belirtirken çift doz aşısını yaptıranların sayısının, salgınla mücadele için henüz yeterli olmadığını belirtiyor. Bakan Koca, ilk dozu erteleyen kişi sayısının yaklaşık 20 milyon 570 bin olduğu bilgisini verirken, asıl önemli olanın aşılarını yaptırmayanlar olduğunu vurguluyor.

Vaka sayılarının artış hızının düşmesi için 2 yol bulunduğunu, bunların da Tedbir ve Aşı olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; bir diğer paylaşımında da aşı olmayı erteleyen ve Covid-19’a yakalandığı için hastanede tedavi altına alınan bir kişinin uyarılarına yer veriyor. “Fırsat bulamadım aslında ama olmadığım için çok pişmanım” diyen 30 yaşındaki erkek hasta, yaşadıklarını şu cümlelerle aktarıyor:

“Geldiği gün gitmek lazımmış. Onu anladım ama geç oldu. Ne genci ne yaşlısı fark etmiyor. Bu hastalık çok zor. On gündür hayatımın en zor zamanını geçirdim. Gencim, bana bir şey olmaz dedim ama geldi yakaladı, beni buldu. Aman ihmal etmesinler, bir an önce neyse; aşıysa aşı, başka bir şeyse, devlet ne diyorsa onu mutlaka yerine getirsinler.”