Öksürük, halsizlik ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve koronavirüs tespit edilen 2 genç hastadan; aşı olup koronavirüse yakalanmış olanın akciğerinde herhangi bir sorun olmadığı belirlenirken, aşısız olanın tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebebiyet verdiği görüldü.

Yoğun bakımda yatan hastaların yaş ortalamasının, geçtiğimiz yıla oranla 65’ten 35’lere kadar düştüğüne dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar; “Pandeminin önünün kesilmesi, hastaların azalması için mutlaka dikkat etmemiz gereken en önemli nokta aşı olmaktır. Özellikle ebeveynlere en büyük tavsiyemiz, aşı olmalarıdır. Son zamanlarda hastanelerde yatan hastaların büyük çoğunluğu aşısızlardan oluşmaktadır. Bu da gösteriyor ki aşı koruyor ve hastalığın ağır geçmesini engelliyor” şeklinde konuştu.

Yakınlarında ve hastalarında “Keşke biz de aşı olsaydık” diyenlerin çoğunlukta olduğunu dile getiren Uzman Dr. Azar; keşke dememek ve bu sözü bir daha duymamak için herkesi aşı olmaya davet etti.