Koronavirüs salgınında yaşanan artış nedeniyle; derneklerin genel kurulları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler (genel kurul toplantıları dahil) 3 ay süreyle tekrar ertelendi. Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Genelge doğrultusunda alınan 112 No.lu Karar, Valiliğin resmi internet sitesinde yayımlandı.

Covid-19 Bilimsel Danışma Kurulunca, fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmamasının ve ileri tarihe ertelenmesinin önerildiği hatırlatılan Genelgede; 7256 sayılı Kanunla verilen yetkiyi kullanan İçişleri Bakanlığı tarafından ertelemenin yinelendiği belirtildi.

Buna göre; daha önce 1 Aralık 2020 tarihine kadar yapılmaması kararlaştırılan sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan genel kurul toplantıları dahil geniş katılımlı etkinlikler, 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi.