“Sağlıklı yaşam için alınan vitaminlerin kullanımı giderek artıyor. Vitamin ihtiyacımızı doğal besinlerden almak yerine vitaminleri bilinçsizce kullanmak ise hastalıklara yol açıyor” diyen Uzman Diyetisyen Onat; doktora danışmadan, zamansız ve fazla miktarda alınan vitaminlerin yol açabileceği hastalıkları şöyle sıraladı:

“Fazla kullanılan A vitamini karaciğer bozukluğuna, C vitamini böbrek taşlarına ve mide rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Yüksek dozda ve uzun süre alınan C vitamini, oksalat taşlarına sebep olmaktadır. 

D vitamini ve kalsiyum fazlalığı ise kalsiyumun kanda yüksek konsantrasyonda olmasına sebep olup böbrek taşlarına ve sinir uçlarına uyuşturucu etki yaratabilmektedir. Vücudumuzda istenmeyen sorunlara engel olmak, bu süreçte bağışıklığımızı korumak için doğal besinlerle beslenerek, doktorumuzun önerdiği takviyeleri alabiliriz.

Bağışıklığımızı güçlü tutmak; demek değil ki her şeyden fazla fazla yiyelim. Doğru besinlerden yeteri kadar yemeliyiz. Bir mandalina tüketmemiz ile bir kilo mandalina tüketmemiz arasında hiçbir fark yoktur. Çok fazla yiyerek artacak olan tek şey kilonuz ve kilonun getirdiği hastalıklardır çünkü bağışıklığınız yüksek kilolarda daha düşük olacaktır. Sağlıklı beslenme programı ile vücudunuzun sağlıklı olmasını sağlayabilir ve aynı zamanda kilo vererek kronik rahatsızlıklardan uzak durabilirsiniz.

Bütün bu nedenlerle, lütfen; telaşa kapılıp çok fazla besin tüketmek yeterine daha sağlıklı ve daha doğal besinler ile beslenin. Temiz beslenmek sizi her zaman sağlıklı yapacaktır. Doktorunuzun ve diyetisyeninizin tavsiyesine lütfen dikkat edin ve onların uygun gördüğü beslenme programları ve vitaminler ile bağışıklığınızı güçlü tutun.”