Afyonkarahisar’da yaşayan 61 yaşındaki Binnaz Ü. geçtiğimiz günlerde diz ağrısı şikayetiyle Afyon PARKHAYAT Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gürkan Eryanılmaz’a başvurdu. Yapılan tahlil ve tetkiklerin sonucunda Op. Dr. Eryanılmaz, hastanın eklem ağrılarının ve kireçlenmelerinin önüne geçmesi için kök hücreden sağlanan kıkırdak sıvısı enjekte etti. Operasyon sonrasında hasta, ağrılarından ve şikayetlerinden yüksek oranda kurtulduğunu belirtti.

Farklı nedenlerle ortaya çıkabilen kıkırdak hasarı, zamanla aşınma, ağrı ve sonunda da kireçlenmeye sebep oluyor. Kıkırdak hücresi kendisini yenileyemediğinden, eklemlerdeki bu hasarı durdurmak ve ilerlemesinin önüne geçmek için kök hücre tedavisi uygulaması yapılıyor.

Op. Dr. Gürkan Eryanılmaz; karın bölgesinden alınan yağ dokusundan elde edilen kök hücrelerin santrifüjlerle yoğunlaştırılarak aynı seansta eklem içerisine, hasarlı ve hücre iyileşmesi beklenen yere bir enjeksiyon yardımıyla enjekte edilerek uygulandığını söyledi.

Eryanılmaz, operasyon sonrasında yaptığı açıklamada; “Bugün hastanemizde başarıyla uygulanabilen bu yöntem sayesinde, hastanın karın bölgesinden özel ekipmanlarla alınan ve özel bir cihazda saflaştırılan gerçek kök hücreler (mezenkimal hücreler) elde ediliyor. Tedavinin başarısını arttıran ana etkenler; doğru hasta seçimi ve kök hücrelerin uygun teknikle elde edilmesidir. Bununla birlikte bu hastalarımızın kilo vermesi, düzenli egzersiz yapması gibi yaşam tarzı değişiklikleri, kök hücre tedavisinin uzun dönem etkisini artırmaktadır” ifadelerine yer verdi.

PARKHAYAT Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne başvurup kısa sürede şifa ile taburcu olan hasta; “PARKHAYAT Hastanesi’nin tüm çalışanlarına canı gönülden teşekkür ederim” dedi.