Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde, deprem çantasında; yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı, çabuk bozulmayan konserve, kuru meyveler, tahin, pekmez, meyve suyu gibi gıdaların bulundurulması gerektiği bildirildi. Ayrıca her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyunun da çantaya dahil edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Deprem çantasında bulunması gereken malzemeler

Bir deprem çantasında; nüfus cüzdanı, ehliyet, tapu, zorunlu deprem sigorta poliçesi gibi önemli belgelerin fotokopileri, gıdalar ve hijyen maddeleri ile çakı, el feneri, yedek pil gibi bazı araç ve gereçlerin bulunması gerekiyor. Giyecek olarak ise iç çamaşırı, çorap, yağmurluk ve iklime uygun giysilerin konulması önem taşıyor.

Islak mendil, tuvalet kağıdı, ilk yardım çantası ve battaniye, çantada bulunması gerekenler arasında sıralanırken, hem çantada hem yatak odalarında insanların başuçlarında düdük bulundurmalarının; yerlerinin tespit edilerek kendilerine ulaşılmasını sağlaması açısından hayati önem taşıdığının altı çiziliyor. (İHA)