Yalın Sümer konuyla ilgili açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Türk Kızılay, tüm gönüllüleriyle birlikte afetler karşısında toplum direncini arttırmaya yönelik çeşitli faaliyetler yürüterek afet zamanlarında tüm profesyonel çalışanları ve gönüllüleriyle operasyonel anlamda sahada yerini almaktadır.

Kızılay Gönüllüleri; 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir/Seferihisar depreminde, depremin ilk anından bu yana deprem bölgesinde çalışmaktadır. Bu kapsamda, deprem bölgesinde Kızılay çalışanlarına destek veren tüm gönüllülerimize şükranlarımızı sunarız.

Ülkemizde deprem, artık birlikte yaşadığımız gerçek bir durum oldu. Bu gerçeği kabullenerek bölgemizde olabilecek olası deprem veya afet durumunda ivedilikle ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmemiz için TÜRK KIZILAY AKŞEHİR olarak gönüllü listemizi ve afet müdahale programımızı gözden geçirdik.

Olası deprem durumunda daha etkin olabilmek için yemek dağıtımı, gıda dağıtımı, çadır kurulumu, ilk yardım, sağlık, arama kurtarma faaliyetleri, psikodestek ve adını sayamadığımız daha birçok farklı konuda yardımcı olabileceğini düşünen gönüllü yardımsever Kızılaycı arkadaşlarımızla afet müdahale ekibimizi genişletmeyi düşünüyoruz.

Hayat kurtarma yolunda faydalı olabileceğini düşünen ve yetimin, yoksulun, ihtiyaç sahibinin, afetzedenin yanında olmak isteyen yaşlısından gencine tüm vatandaşlarımızı, halkımızı; Kızılay Akşehir Şubesine, Kızılay Gönüllü Oluşumunda birlikte olmaya davet ediyorum.

Müracaatlar Anıt Alanındaki merkez binamızda, şube sekreterliğinde alınacaktır. Konuyla ilgili olarak 0332 8135762 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.”