Bir veya birden fazla vakanın tespit edildiği okul servisleri ve sınıflarda yapılması gerekenlerin anlatıldığı, tüm okul çalışanlarının aşılarını tamamlamalarının tavsiye edildiği rehberde, sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde planlanmasının önemi vurgulandı.

Okullarda yiyecek tüketimine de dikkat çekilen güncellemede; yiyecek tüketiminin mümkün olduğunca açık alanlarda yapılması gerektiği, mümkün olmayan durumlarda ise öğrenciler arası mesafenin korunması koşulu ile havalandırmanın iyi olduğu ortamlarda yapılması gerektiği belirtildi. Aynı sınıfta 10 gün içinde birden fazla vaka çıkması durumunda sınıftaki tüm öğrencilerin “yakın temaslı” olarak kabul edilerek evlerine gönderileceğinin altı çizilirken, enfeksiyon kontrol önlemlerine tam uyumun sağlanamadığı durumlarda da bir pozitif vakanın tespit edildiği sınıftaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin “yakın temaslı” kabul edileceği bilgisine yer verildi.

Güncellemenin, okullarda karşılaşabilecek olayların da soru cevaplar şeklinde paylaşıldığı bölümüne, https://covid19.saglik.gov.tr/Eklenti/41938/0/covid19-toplumdasalginyonetimirehberi-17112021v2pdf.pdf linkinde yer alan pdf’nin 470’inci sayfasından ulaşılabiliyor.