HES uygulaması üzerinden izlenebilen Akşehir’in koronavirüs haritasında çok sayıda merkez mahallenin rengi kırmızıya dönüşürken, bazı dış mahallelerin de alarm verdiği gözleniyor.

Pozitif vaka sayısının 321 olduğu Akşehir’de; hastalardan 48’i hastanede tedavi görüyor. Diğer 273 vaka ise evden takip ediliyor. Bu vakalar nedeniyle temaslı sayısı da 599’a ulaşmış durumda. Son 10 gün içerisinde şehrimizde 5 vatandaşımız ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Okullarda yüz yüze eğitimin kademeli ve kontrollü olarak başlatıldığı bugünlerde, ekonomik nedenlerle ara verilemeyen çalışma hayatında ve bir taraftan da sosyal hayatta tedbirlere uyulmaması, salgının çok hızlı bir şekilde yayılması açısından ciddi bir risk oluşturuyor.

Ülke genelinde kontrollü normalleşme dönemine geçilmesinden bu yana, Pandemi sürecinin uzaması nedeniyle tedbirlere uyma konusunda yaşanan dikkatsizlikler ve virüsün uğradığı mutasyon sonucu bulaşma hızında görülen artış birleşince; riskin ciddiyeti bir kez daha ortaya çıkıyor. Ancak, hayatın birçok alanında sırf maske takmadığı için etrafındakilere ciddi bir tehlike yaratanların tutumu ve sayısı da gözlerden kaçmıyor.

Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ise ısrarla, en önemli ve üstelik uyulması en kolay olan tedbirlerin önemini vurgulamaya devam ediyorlar: MASKE-MESAFE-TEMİZLİK!