Bakanlık tarafından yayımlanan Genelgede; yaz aylarında artan düğün vb. organizasyonlarda ve sahil kesimlerinde oluşan kalabalıklar nedeniyle vatandaşların zaman zaman tedbirlere uymadıkları ve bu durumun salgının yayılım hızını artırdığı vurgulanarak, denetimlerin sahil bölgelerinde yer alan plaj, kafeterya ve restoran ile eğlence yerlerine dönüşebilen tekne ve yatlarda da düzenleneceği belirtildi.

Genelgeye göre; 7 Ağustos Cuma (bugün), 8 Ağustos Cumartesi ve 9 Ağustos Pazar günlerinde (hafta sonu) yapılacak olan düğün, nişan, kına gecesi, kır düğünü, köy/sokak düğünü, sünnet düğünü vb. organizasyonlar, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi ile genelgeler doğrultusunda alınması gereken koranavirüs tedbirleri açısından denetlenecek.

Denetimlerde, gerek katılımcı olarak bulunan vatandaşların gerekse organizasyonu düzenleyen tarafların (salon düğünü şeklinde ise işletmecilerin, köy/sokak düğünü şeklinde ise düğün sahibi olarak taahhütname verenlerin) yükümlülüklerine uyup uymadıkları detaylı bir şekilde kontrol edilecek.

Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst seviyede tutulacak. Denetimler sırasında bu ortamlarda bulunan vatandaşlara yönelik bilinçlendirme amaçlı faaliyetlere ağırlık verilecek.

Daha önce en az 2 defa tedbirlere uymadığı tespit edilerek uyarılan ya da idari para cezası uygulanan işletmelere, denetimlerde aykırılık tespit edilmesi halinde 1-3 gün süreyle faaliyeti durdurma cezası uygulanacak.