Bu önemli gelişmeyle ilgili değerlendirmesinde; Çeltik Belediyesi’nin desteklerine ve sağlık çalışanları ile tüm kamu kurum ve kuruluşları personelinin özverili çalışmalarına vurgu yapan Kaymakam Vuran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çeltik ilçemizde sağladığımız tedbirler dolayısı ile şu anda köy ve mahalleler dahil olmak üzere pozitif vaka ve temaslı sayısını sıfırlamış bulunmaktayız.

Çeltik’e gelen her vatandaşımızın ilçe girişlerinde HES kodu sorgulaması yapıldı ve her hafta ilçemize kurulan Cuma Pazarında denetimlerimizi had safhada tutmayı başardık. ‘Birlikte Başaracağız’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, bu başarıyı elde etmemizde katkı sağlayan; başta sağlık çalışanlarımıza, imamlarımıza, muhtarlarımıza, ilçe giriş ve çıkışlarında 7/24 HES kodu sorgulaması yapan emniyet ve jandarma ekiplerinin yanında gönüllü olarak görev alan öğretmenlerimize, her hafta cuma günleri ilçemizde kurulan pazar yerinde görev alan Vefa Destek Kurulu üyelerimiz ile zabıta ekiplerimize, Çeltik Belediyesinin desteklerine, kamu kurum ve kuruluşlarımızda HES kodu sorgulaması yapan, filyasyon ekiplerinde görev alan personellerimize, mahalli denetim ekiplerimize, emniyet ve jandarma birimlerimize, ilçemiz esnaflarına gönderilen bilgilendirme mektubunu dikkate alan esnaflarımıza ve kurallara uyduğunuz için siz değerli Çeltikli hemşehrilerime teşekkür ederim.”

Salgın sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Vuran; “Sürecin aynı hassasiyetle önümüzdeki günlerde de devam etmesini temenni ederim. İnşallah ilerleyen günlerde ilçemizde tekrardan pozitif ve temaslı vakalara rastlamayız, bu süreci ‘Birlikte Başardık’ diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Vakaların sıfırlanmasının ardından ilçe genelinde emniyet ve jandarma ekipleri tarafından düzenlenen konvoyda, vakaların sıfırlanma haberi anonsla Çeltiklilere duyuruldu. Jandarma aracından yapılan duyuruda, tedbirlere uyan vatandaşlara teşekkür edildi. Bu süreçte büyük çaba gösteren hastane çalışanları da hastane bahçesinde bir araya gelerek, vakaların sıfırlanmasını 1 dakikalık alkışla kutladılar.