Geçtiğimiz Nisan ayında yaptığımız haberle destek olmaya çalıştığımız Asya bebek için gereken miktar toplanmış, 12 Mayıs 2021 tarihli gazetemizde yer alan “Teşekkürler Akşehir, Teşekkürler Türkiye!” başlıklı haberimizle de mutluluk verici gelişmeyi okuyucularımızla paylaşmıştık.

Haberimizde ayrıca, ülkemizde yaklaşık 3 bin civarında SMA hastası bebek ve çocuk olduğunun tahmin edildiğini hatırlatırken; Pervasız Gazetesi olarak, yasal izinleri alınmış olmak kaydıyla diğer SMA hastası çocuklarımız için düzenlenecek olan yardım kampanyalarını da siz değerli okuyucularımıza duyurmaya devam edeceğimizi belirtmiştik.

Sare bebek, sözünü ettiğimiz 3 bin civarındaki SMA’lı çocuk ve bebeklerimizden biri. Antalya’da yaşayan Tülay ve Süleyman Uluçay çiftinin kızları Sare’ye spinoza ilaç tedavisi uygulanıyor. Başlangıçta kollarını ve ayaklarını hiç hareket ettiremeyen minik Sare’nin, ilaç tedavisinin 7’nci dozunda kollarını hareket ettirmeye ve başını dik tutmaya başladığı belirtiliyor. Boğazı delinerek aspire yapılan bebeğe, kas sisteminin güçlenmesi için de sürekli fizik tedavi uygulanıyor. Atatürk Devlet Hastanesi’nde ebe hemşire olarak görev yapan anne Tülay Uluçay, 2 yılı aşkın bir süredir işine gidemiyor ve kızının başından ayrılmıyor.

Uluçay çiftine, bankada hesap açılarak minik Sare için yardım toplanabilmesi hususunda Antalya Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından izin verilmiş bulunuyor. @sma_sare adıyla açılan instagram hesabında yaptığı paylaşımlarda; “Kızımıza geceleri eşimle birlikte nöbetleşe bakıyor, bir an bile yalnız bırakmak istemiyoruz. Spinoza ilaç tedavisiyle kollarını hareket ettirebildi ancak yurt dışında gerçekleştirilen gen tedavisiyle hastalığı büyük ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Bunun mücadelesini veriyoruz” diyen Tülay Uluçay, duyarlı vatandaşların ve yardımseverlerin desteğini beklediklerini belirtiyor.

Hedefin 2 milyon 342 bin Euro olduğu yardım kampanyasında, 150 bin Euro’nun üzerinde bir meblağa ulaşılmış durumda. Sare bebeğin kurtulması amacıyla açılan banka hesap bilgileri şöyle: TÜRK LİRASI için, açıklama kısmına SARE yazılarak T.C. ZİRAAT BANKASI - ALICI İSMİ: SÜLEYMAN ULUÇAY - IBAN NO: TR18 0001 0023 4248 6247 4850 14 ---- DOLAR için, açıklama kısmına SARE yazılarak T.C. ZİRAAT BANKASI - ALICI İSMİ: SÜLEYMAN ULUÇAY- IBAN NO: TR88 0001 0023 4248 6247 4850 15 ---- EURO için, açıklama kısmına Sare yazılarak T.C. ZİRAAT BANKASI - ALICI İSMİ: SÜLEYMAN ULUÇAY- IBAN NO: TR61 0001 0023 4248 6247 4850 16