Virüsün yeni varyantı olan Omicron’un çok daha hızlı yayıldığı ve özellikle çocuklar ile gençleri hedef aldığı biliniyordu. Son haftalarda yaşanan gelişmeler ve vakalar üzerinde yapılan izlemeler doğrultusunda korkulanın olduğu ve Omicron için ikinci bir hedef kitlenin 65 yaş ve üstü olarak şekillendiği gözlemleniyor.

Akşehir’de günlük ortalama 55 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve bu sayının yüzde 90’ını Omicron varyantına yakalanan hastaların oluşturduğu öğrenildi. Her yaş grubunda görülen Omicron vakaları arasında, hastaneye yatışlarda ise 65 yaş ve üzeri grup ile aşı olmamış ya da hatırlatma dozlarını yaptırmamış vatandaşların olması dikkat çekiyor. Kronik bir hastalığı bulunan vatandaşlarda yaş sınırı 60’a inerken, hastanede tedavi gören vakalardan 2’si yoğun bakımda bulunuyor.

Akşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü; vatandaşları, aşılarını yaptırmaları ve hatırlatma dozlarını ertelememeleri konusunda uyarırken, aşılı grubun virüse yakalanmaları halinde hastalığı çok daha kolay ve zahmetsiz atlattıkları gerçeğinin de bir kez daha altını çiziyor.