Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı iş birliğinde yayımlanan genelgelerde, salgının yayılmasına karşı alınması gereken tedbirler gün geçtikçe artırılıyor ve hayatın her alanında ülke genelinde denetlemeler gerçekleştiriliyor. Diğer taraftan, vatandaşların bir bölümünün maske ve fiziki mesafe kurallarına uymayarak kendi hayatlarını ve yakın çevrelerini riske attıkları, her fırsatta vurgulanıyor.

Ülke geneli ve Konya ile benzer bir durumun yaşandığı Akşehir’deki vakalar ve temaslılar arasında öğretmen ve idarecilerin de yer alması, yeni eğitim öğretim yılının başlamak üzere olduğu bugünlerde veliler arasında da endişe yaşanmasına neden oluyor. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı uzaktan eğitimle başlayacak da olsa, zamanla yüz yüze eğitime geçileceğinden dolayı söz konusu vakalar velilerin kafalarında soru işareti oluştururken, topluma örnek olması gereken kesimlerde pozitif vakaların görülmesinin, vatandaşların moral motivasyonunu olumsuz yönde etkilediği değerlendiriliyor.

Son vakalar

Geçtiğimiz aylarda yapılan bazı düğünler sonrasında vaka sayılarında artış olduğu gözlenmiş, katıldıkları etkinliklerde virüs bulaşan vatandaşlar arasında ne yazık ki bazı eğitimciler de yer almış ve tedavi altına alınmışlardı. Son olarak Akşehir Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ümmügülsüm Öcal Eş’in, okulunda katıldığı bir seminer sonrasında kendisini halsiz hissetmesi üzerine yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve kendisi gibi öğretmen olan eşi ve çocuklarıyla beraber evde karantina altına alındığı öğrenildi.

Aynı şekilde test sonucu pozitif çıkan Mehmet Türkmen İlkokulu Müdürü Mustafa Turan ve eşinin de evde karantinaya alındıkları, edindiğimiz bilgiler arasında yer aldı. Akşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Aytaç’ın ise testinin pozitif çıkması üzerine başlayan 14 günlük evde karantina süresinin dolduğu ve ikinci bir 14 gün daha izolasyonunun devam edeceği belirlendi. Diğer Şube Müdürü Emrullah Öztürk’ün de kendisini ziyaret eden akrabaları arasında vaka tespit edilmesi üzerine yapılan filyasyon çalışması sonucu evde karantina altına alındığı söyleniyor.

İki can kaybı

Önceki gün Akşehir’de vefat eden vatandaşlardan Nezaket Bulduk’un testinin pozitif çıktığı ve hastanede tedavi altındayken yaşamını yitirdiği, Badi Sabah Ürüncü’nün ise testi negatif çıkmasına karşın tomografi vb. sonuçlarına göre virüs nedeniyle hayatını kaybettiğinin değerlendirildiği öğrenildi.