Son günlerde güzel haberler vermiş olmanın huzurunu yaşadığını belirten Bakan Koca; “Salgına son verecek olan aşı programımızın arzu ettiğimiz ivmede devam ediyor olmasından son derece memnunum. Salgınla birlikte girdiğimiz zorlu mücadelede düşmanın zayıf tarafını yakalamış ve onu köşeye sıkıştırmış durumdayız. Aşı programımız mücadele üstünlüğünü bize kazandırdı. Burada çok yoğun emekler verildi. Sağlık çalışanlarımız insanüstü gayretlerle çalıştı. Her bir vatandaşımıza bugünlere ulaşmamızda gösterdiği birliktelik ve sabır için müteşekkirim. Aşı ile toplumsal bağışıklığı elde edeceğimiz zamana sayılı günler kaldı. Birinci dozda yaklaşık 23 milyon, ikinci dozda 14 milyon olmak üzere uyguladığımız toplam doz sayısı 37 milyonu buldu. 35 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımız için de aşı randevularını açıyoruz” dedi.

“Sosyal alanlar, aşı ile korunaklı hale gelinceye kadar riskli”

Yerli aşı çalışmalarında yeni kabiliyetler kazanıldığını ve sonuca çok yaklaşıldığını vurgulayan Bakan Koca; “Halen 80 binden fazla aktif vakamız olduğunu göz ardı edemeyiz. Aşılanmış nüfusumuzu artırmak ne kadar önemli ise, vaka oranlarımızı hızlı şekilde azaltmak da aynı derecede önemli. Normalleşmede kontrolü kaybettiğimiz zaman koronavirüsün varlığını vaka tablolarına yansıtacağını biliyoruz. Unutmamalıyız ki zafere en yakın zaman, riskin de en yüksek olduğu zamandır. Teyakkuzda olmalı ve asla tedbirleri boş görmemeliyiz. Hep birlikte verdiğimiz üstün mücadelenin selameti için bu yaz da tedbiri elden bırakmayalım. Sosyal alanlarımızın tamamının aşı ile korunaklı hale geleceği ana kadar riskli ortamlardan uzak duralım” şeklinde konuştu.

Salgının önemli istatistiklerini ve ödettiği bedelin sağlıktaki karşılığını göstermek üzere gelecek hafta bir toplantı yapacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Bugünlere nasıl geldiğimizi ve ardımızda bıraktıklarımızın neler olduğunu asla unutmamamız gerekiyor. Dünü unutarak yarını inşa edemeyiz. Son sözüm, son günlerdeki tek söz ve ricam şudur; lütfen en kısa sürede aşınızı olun” diyerek vatandaşları aşı olmaya çağırdı. Haber Merkezi