Op. Dr. Güngör Yar, Mide Botoksu hakkında bilinmesi gerekenleri kaleme aldığı yazısında uygulamaya dair şu ifadelere yer verdi:

“Mide Botoksu, Clostridium botulismus mikroorganizmasından elde edilen bir toksin olup toz formunda üretilmektedir. Günümüzde estetik amaçlı kullanımıyla adından sıkça bahsettiren botoks, aslında birçok hastalığın tedavisinde ve kilo vermek amacıyla da kullanılmaktadır.

Mide kasları üzerinde gevşetici ve iştah azaltıcı etki gösteren Mide Botoksu; anestezi altında, endoskopik yöntemle yapılır. 20 dakika süren bu işlemin etkisi 3-7 gün içerisinde başlamakta ve 4-6 ay kadar sürmektedir. Uygulamanın ardından kişi normal hayatına devam etmektedir.

Botoks uygulaması kilo vermede etkili bir yöntemdir. Ghrelin hormonu üzerinden gösterdiği etkiyle işlemden 3 gün sonra iştahta azalma görülmeye başlanır. Uygulamadan sonra 8-20 kilo verilebilmektedir.

18 yaş üstü, aktif mide ülseri olmayan, mide operasyon öyküsü olmayan ve obesite cerrahisi olamayan kişilere yapılabilmektedir. Yapılan ölçümlerde Body Mass Index-BMI (Vücut Kitle İndeksi) 30-35 arasında olan kişiler için ideal bir seçenektir.”

İşlem sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun diyet olduğunu belirten PARKHAYAT Akşehir Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Güngör Yar, Mide Botoksu yaptıkları hastalarını klinik diyetisyen ile takip ederek sağlıklı bir şekilde kilo vermelerine yardımcı olduklarının altını çizdi.