Korona belasıyla canını dişine takarak mücadele eden ve partili partisiz tüm halkın takdirini kazanan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızı bir kez daha tebrik ve takdir ediyorum.

Özellikle toplumsal salgınlarda hastanın motivasyonu kadar, onu yeniden sağlığına kavuşturmak için hizmet eden kişi ve kurumların da morallerinin en üst seviyelerde tutulması gerektiğini aklımızdan çıkartmayalım. Birkaç akşam balkonlara ve pencerelere çıkarak yaptığımız alkışların bile, sağlık çalışanlarımızı ne kadar mutlu ettiğini hep birlikte gördük.

Onların insanlığa hizmet eden, ömürlerini eğitim ve araştırmaya adamış kişiler olduklarını unutmayalım. Bizlere şifa dağıtan bu insanların, sokakta güvenliğimizi sağlayan emniyet mensuplarından ve sınırlarımızın güvenliğini sağlayan Mehmetçiğimizden ne farkı var. Sağlık çalışanlarımızın; profesöründen, doktorundan, hemşiresine hatta temizlik görevlisine kadar, onların da beyaz önlüklü ordular olmadığını, kim söyleyebilir.

Bu salgın, kişisel hiç bir hastalıkla kıyaslanamayacak kadar illet bir vaka; hasta olan da, onu tedavi eden de, yardımcı personel olarak çalışan da ne yazık ki risk altında.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakalarına bakan Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu maalesef hastalarını tedavi ederken, aynı virüsün akıbetine uğrayarak vefat etti. Bazı sağlık çalışanlarının da virüs nedeniyle vefat ettiklerini ya da tedavi altında olduklarını duyuyoruz.

Millet olarak bizlerin evlere kapandığımız şu dönemde; sağlık çalışanları, polis, asker gibi, devlet olmamızın gereği ve göstergesi olan bazı kurumların mensupları hiç evlerine dahi uğramadan, yedi gün yirmi dört saat çalışmaktadırlar.

TOPLUMSAL VAKALARDA GÖREVİ ESNASINDA VEFAT EDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA ŞEHİT SAYILMALIDIR.

Bilim insanlarının isimleri yaşatılmalı, ailelerinin bir nebze olsun acıları dindirilmeli ve Şehitlik hakkı verilmelidir.

“BİR İNSANI KURTARAN, BÜTÜN İNSANLARI KURTARMIŞ GİBİDİR” (Maide Suresi 32. Ayet) diyen İslam dininin mensupları olarak, görevi başında salgın hastalıktan vefat eden sağlık çalışanlarımıza da Şehitlik hakkı verilmelidir.

Kadirşinas Türk Milleti, devletine ve milletine hizmet edenleri, maddi ve manevi olarak takdir etmiş ve hiçbir zaman unutmamıştır.