4 günlüğüne evime tatile geldim. Gelir gelmez böyle bir etkinlikle karşılaştım. Belediyemiz tarafından düzenlenen bu etkinlik sayesinde genci yaşlısı 3 kilometreye yakın bir güzergahta pedel çevirdik. Gerçekten sağlığımız için sporun önemini bir kez daha kavradım. Özellikle düzenli spor yapmadığımız için bazılarımız yarı yolda kesildik maalesef. Bisiklet sürdükten sonra belediye parkında çay eşliğinde bir durum değerlendirmesi de yapıldı. Kaymakamımız gerçekten güzergahı çok iyi takip etti ama belediye başkanımız epey bir geride kaldı. Sn. Kaymakamımızın kestirmeden gitmediğine şahidim. Protokolün kazananı Kaymakamımız oldu böylece. Birinci kim oldu göremedim zira uzunca bir süredir bisiklet sürmediğim için epeyce yorulmuştum.

Ayrıca Seksenler dizisinin ünlü oyuncusu Faruk Sofuoğlu, namı diğer Kasap Bahtiyar da bu etkinliğe katılarak bizleri sevindirdi. Ancak fazla kiloları yüzünden bisiklete binemedi. Yaptığı konuşmada “bana bakarak ibret alın ve bisiklet sürün, spor yapın” sözleriyle bizlere nasihatlerde bulundu. Ayrıca güzergahta arabanın içinde bize eşlik etti. Bisiklet yoluna araba park edenleri görmüş ve emniyet müdürümüze şaka yollu şikayette bulunmuştu. Orada bulunanlar sanatçımızı alkışladı. Kesinlikle çok yerinde bir gözlem. 24 Ağustos bulvarından askeriyeye kadar maalesef bisiklet yolunun üstüne boylu boyunca araba park edilmekte. Bu yüzden bisiklet sürücüleri maalesef bu yolun tamamını kullanamadık. Buna da bir çözüm bulunmasını temenni ediyoruz.

Artık beldeyemiz tarafından bisiklet istasyonları faaliyete geçirilmiş durumda. Önümüz kış ama inşallah bahar aylarından sonra bu hizmetten hepimiz faydalanıp düzenli bir şekilde pedal çevireceğiz. Bisiklet kartını Nasreddin Hoca meydanındaki Truzim müdürlüğünden edinebilirsiniz. Bisikletlere 1 saat ücretsiz binilecek 2. saat ise çok cüzi bir miktar ödenecek(50 kuruş) Aslında bu hizmete bedava demek yerinde olur. Tekrardan başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.