19.05.1953 tarihinde, gazetenin babası, mimarı ve çilekeşi, rahmetli Ahmet Şener’in imzasıyla 69 yıl önce bugün, Akşehir’in ilk günlük siyasi yerel süreli gazetesi olarak, pervasızca haberler yapmak maksadıyla, “PERVASIZ” gazetesi yayın hayatına başlamış.

 “PERVASIZ” gazetesi o gün bugündür, ilk gün ki şevk ve kararlılıkla, hiç bir haberi atlamadan ve görevini aksatmadan, yazmaya ve yayınlamaya devam etmekte.

“PERVASIZ” gazetesi, her dönemde yapacağı haberleri cesaretle araştırıp, Akşehir halkının yararına olduğuna inandığı çalışmaların, destekçisi ve takipçisi olmakta.

Lakin, zararlı olabileceğine kanaat getirdiği proje ve tutumların da karşısında olma kararlılığını, kendine görev edinmiştir.

“PERVASIZ” gazetesi demek; pervasızca yazmak, düşünmek, davranmak, biat etmeden yorumlayabilmek demektir.

Dolayısıyla, bugüne kadar bu anlayış ve liyakatli duruşundan bir adım dahi geriye düşmeden yoluna devam ediyor ve edecektir de!

Adıyla müsemma olarak halkla bütünleşen “PERVASIZ” gazetesinin yönetim kadrosu, haberleri anlık takip ederek ve ön görülü yorumlar yaparak, her zaman bölgesinde güven duyulan ve takip edilen gazetedir.

“PERVASIZ” ülkemizdeki bine yakın ilçe arasında, en eski yerel gazete olmasının yanında, ulusal basındaki birçok gazeteden de daha eski ve istikrarlı olmasıyla, Akşehir’in övünç kaynağı olmayı, zaten çoktan hak etmiştir.

Gazetenin kurucusu ve başyazarı rahmetli Ahmet Şener; oğluna, kızına, yakınlarına ve dostlarına bir tek vasiyeti olmuştur. Bu vasiyet; Akşehir’in sembolleri arasına girmeyi başaran, “PERVASIZ” gazetesini ne pahasına olursa olsun, evlatları gibi sahiplenmelerini ve gazetenin yaşaması için, hiç bir fedakarlıktan kaçınmamalarını istemiştir.

Okuyucularımızın birçoğu belki farkında değiller ama basınla irtibatlı olan sadık okuyucularımız daha iyi bilirler; yerel basının ayakta durabilmesi, gerçekten maddi ve manevi olarak çok güçtür. “PERVASIZ” öncelikle Akşehir halkı adına, 69 yıldır bu mücadelesini başarıyla yürütmektedir.

Tüm zorluklara rağmen, “PERVASIZ” gazetesinin ayakta kalmayı istemesinin yegane sebebi; sessizlerin ve hatta mağdurların sesi olarak, halkı bilgilendirmek veyahut bilinçlendirerek, yanlış yapma düşüncesinde olanlara meydanı boş bırakmama anlayışıdır.

“PERVASIZ” gazetesi, sadece basılı sayfalarından ibaret olmakla yetinmeyip, teknolojinin nimeti internet üzerinden de haber ve video yayınları yapmaktadır.

“Eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri” anlayışıyla, “PERVASIZ” gazetesinin emekçileri, dağıtıcısı, muhabiri, editörü, sorumlu müdürü ve meccanen hizmet eden köşe yazarları, “PERVASIZ” gazetesinin yaşaması için azimle çalışmaktadırlar.

“PERVASIZ” gazetesi dünyanın farklı noktalarında yaşayan Akşehirlilere, her konuda anında doğru bilgiler ve kültürümüzü aktarmayı, kendine görev addetmiştir.

Sultan dağlarının eteklerindeki Tekke deresini, kana kana içtiğiniz ibre suyunu, Hıdırlık’daki çınar ağacının gölgesini, gözünüzde tüten restorasyonu yapılmış eski evlerimizi, yüreğinize yara açmış Akşehir özleminizi bir nebze olsun gidermek için, “PERVASIZ” gazetesini her gün on binlerce kez tıklayarak takip ettiğinizi bilerek, yazıyor ve haber yapıyoruz.

Fikir beyan etmek bilgi ister, bilgiyi aktarmak cesaret ister.

Bizler PERVASIZ’da Pervasızca yazmaya devam ederken, sizler de cesaretle okumaya devam edin, muhabbetle.