Video-Fotoğraf/Ayşe Okan

Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde geçtiğimiz yılın Temsili Nasreddin Hocası olan Behzat Uygur ve kardeşi Süheyl Uygur, gazetemize verdikleri röportajda; babaları, büyük tiyatro usta Nejat Uygur’un tiyatro serüvenini Akşehirlilerle paylaştılar.

Kurdukları tiyatro ile Nejat Baba’nın sanat anlayışını ve ekolünü sürdürmekten gurur duyduklarını belirten Uygur kardeşler; geleneksel Türk tiyatrosundan beslenen bu tarzın hedefinin “seyirciyi güldürmek, çok güldürmek” olduğunu, aynı zamanda halkın sıkıntılarını sahneye taşıyan espriler ve parodilerle de yine O’nun tarzını devam ettirdiklerini aktardılar.

Nasreddin Hoca, İncili Çavuş, Nejat Uygur gibi değerlerle büyüyüp olgunlaştıklarının altını çizen Behzat ve Süheyl Uygur, Akşehirli tiyatro seyircisinin gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.

Nejat Uygur’un unutulmaz performansı olarak akıllarda kalan Cibali Karakolu adlı oyunundan yine unutulmayan “Oğlum Meezun Oldu” esprisini Uygur kardeşlerin sanat kariyerine yorumladığımız özel röportajımızın videosunu, Pervasız Youtube Kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.