Eski kum ocaklarından ibaret çorak görünümlü araziyi yemyeşil bir bağa dönüştürmenin haklı gururunu yaşayan Başkan Akbuğa; yapılanları ve sonrası için planlarını, Pervasız Gazetesi ile şöyle paylaştı:

“Üç yıl önce toprakla buluşturduğumuz o küçük dallar, gördüğünüz gibi bugün üzüm vermeye başladı. Tuzlukçu girişindeki eski kum ocakları, Belediyemiz sayesinde üzüm veren bağlara dönüştü. Belediyemize dolayısıyla Tuzlukçu’ya ait olan bu bağlar, yoldan geçenlerin bile dikkatini çekiyor ve sağ olsunlar, takdirlerini iletiyorlar. Ben de bağ alanında gece gündüz demeden şevkle çalışan, emek veren ekiplerimize, tüm Tuzlukçu halkı adına teşekkür ediyorum.

Arazinin tamamını değerlendirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu verimli bağın devamı olan araziye Antep Fıstığı fideleri dikecek ve Lavanta ekimi yapacağız. Verimliliği ve yetişen üzümlerin lezzeti ile bizleri bile şaşırtan bu bağla birlikte bir tarafta lavanta, diğer tarafta fıstık ağaçlarının yer alacağı manzara, bizleri şimdiden heyecanlandırıyor.”

Biz teşekkür ederek yanından ayrıldığımızda, Başkan Nurettin Akbuğa; Tuzlukçu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergün Büyüksütçü ile birlikte arazi üzerine planlarını konuşmaya devam ediyordu.