Özel Haber/ Ayşe Okan

Polis Memuru Battal Yıldız; bundan 5 yıl önce, 28 sabıka kaydı bulunan bir hırsızlık şüphelisi ile yaşanan kovalamaca sırasında göğsünden vurulmuş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehidimizin eşi Emine Yıldız, 3 yıl önce Babalar Günü’nde büyük oğlu Hasan İlyas ile aralarında geçen diyaloğu ve onun isteğini yerine getirmek için bulunduğu girişimleri, şu cümlelerle aktardı:

“Eşimin şehit olduğu tarihten sonraki ilk Babalar Günü’nde, ben kemoterapi görmeye devam ediyordum. Dünyayı görecek halimiz yoktu. İkinci Babalar Günü’nde artık Konya’ya taşınmıştık. Hasan İlyası’n okulunda Babalar Günü ile ilgili hazırlıklar yapılıyordu. Biz çok oralı olmuyorduk ama bir şey de konuşmamıştık aslında.

Bir gün akşam yemeği yerken Hasan İlyas; “Babam hangi meyveyi severdi?” diye sordu. Kiraz ve şeftaliyi çok severdi, diye yanıtladım. Merak ettim neden sorduğunu. “Babam belki dünyada değil, kiraz ve şeftali yiyemeyecek ama babamın yerine başka insanlar yesin. Biz de babama Babalar Günü hediyesi olarak, Şehitliğin bahçesine kiraz veya şeftali ağacı dikelim.” dedi.

Ağaç dikimi mevsimi dışındaydık. Kiraz fidanını bulmak gerçekten çok zor oldu. Konya’da bayağı aradım, bayağı bir anlattım. Neden dikileceğini öğrendiklerinde çok yardımcı oldular. Bazı ağaç fidanlarını, çok önemli ve gerekli olduğu durumlarda kullanılmak üzere saksılara dikerlermiş ki arada bir kendini toprak altında hissetsin, dikili olduğunu bilsin diyeymiş. Büyük saksılı bir fidan bulabildik. Onu oldukça zorlanarak getirdik Akşehir’e. Şehitlik içerisinde güzel bir yere diktik. Ve şükürler olsun; geçen yıl ilk kez 1 tane kirazı vardı.

İnşallah her yıl meyve verecek ve o kirazları, Hasan İlyas’ın babasının ruhu niyetine insanlar yiyecek. Hasan İlyas babasıyla yaşayamıyor ama babasını yaşatmak için çok güzel şeyler düşünüyor. Biz, şehitliğin içine girdiğimizde babamızın kabrini sularız, öperiz, onunla ilgileniriz, ondan sonra muhakkak kiraz ağacına uğrarız. “Büyümüş mü bir bakın, çiçeği var mı bir bakın? Kirazı olmuş mu bir bakın?” ya da birini ziyarete getirmişsek, babamıza bizle birlikte biri geldiği zaman mutlaka o kiraz ağacına götürürler, bak orada bizim kiraz ağacımız var, bakmak ister misiniz, diye.

Ben bazen paylaşırım “Baba neydi?” cümlesiyle. Altına bir sürü şey sığar belki ama bizim için baba bir hüzün değil, baba bir yas değil, baba bir yokluk değil. Bana göre; benim çocuklarıma öğretebildiğim babamız hayalimizde değil, onun hayalleriyle onun anılarıyla onun yapmak istediklerini yaparak yaşıyor. Onun için birilerinin yüzünü gülümseterek yaşıyor.

O bir polisti, yıllarca uğraştı etti. Yemek yiyecek yer bazen buldular bazen bulamadılar. Biz de onun şehadetinin ikinci seneyi devriyesi yemeğinde yetiştirme yurdundaki çocukların hepsini toplamıştık. Çocukları mutlu etmiştik. Benim için önemli olan şeyler bunlar. Çocuklarıma bunları öğretebiliyorsam, ne mutlu bana.

Bir sonraki yıl da seneyi devriyesinin yemeği ve iftar yemekleri, onun isminin verildiği Şehit Battal Yıldız Asayiş Büro Amirliği’nde yapıldı.”

Yarın Babalar Günü. Akşehirli şehit polis memuru Battal Yıldız’ın şehadetinin 5. yıldönümüne yaklaşık bir ay kala, çocuklarının onsuz geçirecekleri 5. Babalar Günü olarak tüm dünyada kutlanacak olsa da aslında; Hasan İlyas’ın yüreğinden kopup gelen benzersiz hediye ile kendisinin ve kardeşinin, şehit babalarını yanlarında hissedecekleri bir başka gün olacak.

Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, geride bıraktıklarına sabır ve sağlıklı ömürler diliyoruz.