Bireysel ve tabldot menüleriyle de dikkat çeken Derya Selda Kaynat; yaklaşık 4 ay önce çıktığı yolun hikayesini aktarırken, 2 kadın olarak işe başladıkları ancak sonrasında kendi işini yapmaya devam etmek durumunda kalan arkadaşı ve şimdi yanında istihdam ettiği, “kardeşiz” dediği Ayşe Hanım’ın emeklerinden övgüyle söz ediyor. Biri lise, diğeri üniversite son sınıfta olan 2 oğlu ve mensubu bulunduğu geniş ailesinin de desteği ile işini geliştirmek için çaba harcarken, yeme içme sektöründeki her kadın işletmeci gibi malzeme ve lezzete verdiği önemi paylaşıyor.

“Kalabalık bir ailede olmam nedeniyle, zaman zaman 50 kişiye kadar yemek hazırlamış olmanın kazandırdığı tecrübeye de güvenerek başlangıç yaptım. Ekmek arası ve tabldot sulu yemek, işyerleri ve şirketler tarafından tercih ediliyor. Gözlemede ise olabildiğince çeşide sahibiz. Sucuklu ve kıymalı yumurtamızın, ev mantımızın ve menemenimizin ise müdavimleri var” diyen Derya Selda Kaynat, günün belirli saatlerinde adeta koşuşturmaca yaşıyor.

24 Ağustos Bulvarı üzerinde, Japon Pazarı’nın hemen altındaki Saray İş Hanı’nda bulunan Derya Gözleme ve Bazlama Evi’nin en özgün çeşidi ise Bazlama Tost. Sade bazlama arasında kaşar ve sucuğun yarattığı lezzet, büyük şehirlerin çok rağbet gören Yengen’inin orijinal bir versiyonu. Haşhaşlısını da ürettiği sade bazlamanın tanesi yaklaşık 200 gram olmasına karşın 3’lü fiyatı ise 10 lira.

Sabah saat 08:30 itibariyle serpme kahvaltı yapabileceğiniz işletmedeki gözleme çeşitleri ise saymakla bitmiyor. Peynirli, patatesli, kıymalı, sebzeli ve ıspanaklı gözlemenin yanında yumurtalı, yoğurtlu, kaşarlı kıymalı çeşitleri oldukça talep görüyor.

Derya Selda Kaynat, fiyatları ile öğrenciler tarafından da tercih edilirken ev mantısının yanında sipariş üzerine ev baklavası, börek, kısır, mercimek köftesi, içli köfte ve sarma seçenekleriyle özel davetlerin, toplantıların ve kalabalık misafir ağırlayan ev kadınlarının da yardımcısı konumunda. Bu hizmeti almak için bir gün önceden sipariş verilmesi yetiyor.

Çocuklarımı doyurur gibi…

Geniş bir yelpazede sunduğu yemek çeşitleri ve orijinal lezzetleriyle Akşehirlilere hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu paylaşan Derya Selda Kaynat; “Hijyenden ödün vermeden, uygun fiyatla hizmet verirken, tüm ürünlerimizi ‘çocuklarımı doyurur gibi’ hazırlıyor ve sunuyorum. Hepimizi etkileyen ekonomik koşullara rağmen hemşehrilerimizin sağlıklı ve uygun fiyatla beslenmelerinde katkımız oluyorsa, ne mutlu bize” diyerek işine sahip çıkmanın güzel bir örneğini yaşatıyor.