Akşehir Belediyesi defin işlerini ciddiye almıyor. Sormazlar mı adama "Nerede kaldı sizin Müslümanlığınız" diye..!

Haber/Yorum : Ümit Aykut ŞENER

Yeni Mahallelerden eski adıyla 'Yeni Köy'de meydana gelen cenaze defin işleminden siz okurlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmiş ve bir açıklama beklemiştik. Akşehir Belediyesi olayın doğruluğunu öğrenmesine karşın yine de sessiz kalmayı tercih etmiş ancak Konya Büyükşehir Belediyesi büyük bir ciddiyetle olayın üstüne giderek soruşturma açmıştı.

Kamuoyunun bilgilenmesi adına basına açıklama yapmayan ve halkını hiçe sayan bir belediye başkanı, aynı şekilde halkından da gerekli saygı ve anlayışı bekleyemez ve beklememelidir de.

Geçtiğimiz Ağustosun sonlarına doğru, yeni mahallelerimizden 'ORTAKÖY'de bir vatandaşımız hakkın rahmetine kavuşmuş ve mahalle mezarlığına defin işlemi için sorumlu olan Akşehir Belediyesi durumdan haberdar edilmiş. Belediye gerekli araçları Konya'ya gönderdiğinden vatandaşların talebine olumlu yanıt vermemiş. İş başa düşünce ve haliyle mezarlıklar sert zemin üzerinde olunca da başlamışlar kazma-kürek sallayarak -arada da sallamak kaydıyla- aşırı sıcak ve güneşin altında mezar yeri açılarak rahmetli son yolculuğuna uğurlanmış.

Kamuoyu'nun şu durumu çok iyi bilmesinde fayda görüyorum. 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan Akşehir Belediyesi hala sorumlu olduğu alanların bilinciyle harket etmekten çok uzak bir görüntü veriyor. Çünkü Mezarlıkların bakımı ve temizliği Konya Büyükşehir'e, defin işlemleri de Akşehir Belediyesi'ne aittir. Eski beldelere ait tüm araçlar Konya Büyükşehir emrine verildiğinde  zaten 'Balık  baştan kokmuş' olmuyor mu?

Siz, doğal güzelliği olan Beyşehir ve Seydişehir yerine Cihanbeyli Belediyesine ziyaret gerçekleştirseydiniz eğer bu sorunların nasıl çözdüğüne şahit olurdunuz. Cihanbeyli Belediye Başkanı akıllı bir strateji geliştirerek, belde belediyedeki çalışanları bünyesine katmayarak vatandaşın sorununa yerinden müdahale etmeyi tercih etmiş.

Böyle hizmet anlayışına can kurban!

Akşehir Belediyesi defin işlerini ciddiye almıyorsa, sormazlar mı başkan sana "Nerede kaldı sizin Müslümanlığınız" diye..! Ortaköy Mahalle Halkı kendilerine gösterilen bu zulmü 'Müslümana Gavur Eziyeti' olarak yüksek sesle konuşuyor, bilesin. Doğrugöz mahallesinde de buna benzer bir durum yaşanmış ancak kepçe çok gecikmeli de olsa buraya gelmiş.

Saygı ve sevgi görmek istiyorsanız; dini vecibelerini yerine getiren insanlara en başta sizin daha saygılı ve anlayışlı davranmanız gerek miyor mu?

Ne diyelim ki? Allah, Akşehir ve çevresinde yaşayanlara 'UZUN ÖMÜRLER VERSİN!' Yoksa ölümüz ortalarda sürünecek şimdiden haberiniz olsun. Bir de havanın kış olduğunu düşünürsek gerçekten ölmüşüz de ağlayanımız yok!

Akşehir Belediyesinin araç-gereçleri SÜS olsun diye mi bekliyor garajda. Bir kepçe yollamak bu kadar mı zor geliyor  Salih Başkanım size?

Bence hayır duası almaya gayret edin, beddua değil!

Konya Büyükşehir Belediyesi bu konuya el atmazsa daha çok sorunlar yaşayacağız gibi görünüyor.  Ya ölümüzle-dirimizle ortada kalacağız, ya da 97 bin kişi hep birlikte belediye başkanımıza; "ÖLÜRSEK KABRİMİZE GELME İSTEMEYÜK" diyeceğiz.

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONENormal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONE