Bugün 8 Kasım 2019. Hem Hz. Peygamber’in doğduğu kabul edilen gün yani Mevlid Kandili, hem de son birkaç yıldır olduğu gibi yine bir 10 Kasım öncesine denk gelen Cuma günü.

Bugün camilerde okunacak Cuma Hutbesinin konusu, Hz. Peygamber’in kutlu doğumu olacaktır. Mevlid Kandili ile başlayan Mevlid-i Nebi Haftası da yine hutbede konu edilmeli; dinleyenler, bu önemli hafta boyunca yapılacak etkinliklerden haberdar edilmelidir. Hutbede Müslümanlara, yaşamlarında Hz. Muhammed’i (sav) örnek almaları gerektiğinin hatırlatılmasını da özellikle bekliyorum.

Dua bölümünde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yıldönümü vesilesiyle adının geçmesini hiç mi hiç beklemiyorum. Zira 29 Ekim öncesinde de böyle olmuştu. Ülkemizin güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridoruna engel olmak için yürütülen Barış Pınarı Harekatında canı pahasına mücadele eden Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin diye göz yaşlarıyla dua eden, onlara manevi desteklerini gönderen cami cemaatlerimizin bu dualarından da Atatürk’ün ismi esirgenmişti.

Herhangi bir konuda kendisine yapılan haksızlığa bu dünyada cevap veremeyen Müslümanlar, Takdir-i İlahi’ye sığınarak haksızlık yapanı Allah’a havale ederler. Son yıllarda 29 Ekim ve 10 Kasım’ların birkaç gün öncesine denk gelen Cuma Hutbelerinde Atatürk’ün adının anılmamasına şaşıran ve üzülenlerdenseniz, yüreğinize biraz su serpeyim istedim.

Ata’mızı kaybettiğimiz tarih olan 10 Kasım, 2023 yılında yani kurduğu Cumhuriyetin tam da 100. Yılında, Cuma gününe denk geliyor. Eğer ömrüm olur da o günü görürsem; her yıl olduğu gibi saat 09:05’te sizlerle beraber Saygı Duruşunda bulunacağım. O gün ikinci önemli işim ise Cuma Hutbesini can kulağıyla dinlemek olacak. Artık sonrasında gözüm açık mı giderim yoksa dualar edildikten sonra hafif bir tebessümle Gazi’yi bir kez daha mı anarım bilmiyorum.

Tek bildiğim; Takdir-i İlahi’ye inanmak gerek.