Konya'da okurken kaldığımız yurdun önünde öğrencilerin yoğun olarak karşıdan karşıya geçtiği bir yol vardı. Bu yolda kasis olmadığı için arabalar bir hayli süratli geçiyorlardı. Hatta arada kazalar da oluyordu ancak ölümle sonuçlanmadığı için olsa gerek yola kasis yapılamadı. Düşünün, hem üniversite öğrencilerinin hem de ilkokul-ortaokul öğrencilerinin yoğun olarak kullandığı bir yaya geçidine arabaların hızlı gelmemesi için kasis yapılmamıştı.

Sonra ne mi oldu? Ben o yurtta kalırken küçük bir kız çocuğuna, o yolda süratle gelen bir araba çarptı. Metrelerce sürüklenen kız çocuğu hayatını kaybetti. Kız çocuğu vefat ettikten 15- 20 gün sonra o yola 100 metre ara ile çift kasis yapıldı. Böylece arabalar, insanların geçtiği yola süratle gelemiyor, yavaşlamak zorunda kalıyorlardı. Ama ne zaman? KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞU ÖLDÜKTEN SONRA!

Bugün, birileri öldükten sonra önlem almanın bir anlamı olmayacağını hatırlatarak ölüm tehdidi saçan reklam panosunun kaldırılmasını isteyen ben ve benim gibi vatandaşların talebini yazıyorum. Meydan Camii önündeki orta refüjde yer alan reklam panosundan bahsediyorum. Yayaların refüjden karşıya geçmeden önce sağından araba gelip gelmediğini kontrol etmek için baktıkları ama bu Reklam Panosu! yüzünden hiçbir şey göremedikleri yerden bahsediyorum. Süratle gelen bir arabayı göremeyip çarpılma tehlikesi yaşayan, yaşama ihtimali olan insanlardan bahsediyorum.

Bu reklam panosu, hem gelen arabanın yayayı görmesini engelliyor hem de yayanın karşıya geçerken araba gelip gelmediğini görmesini engelliyor. Yaklaşık 10 gün önce yaşlı bir amca araba gelip gelmediğini görmek için eğilirken yola düşme tehlikesi yaşadı. O an amca yolda düşse ve sağ taraftan gelen araba bu reklam panosu yüzünden amcayı görmeseydi bu kazanın vebali kimin üzerine olacaktı? Ben, genç yaşıma rağmen evime giderken sürekli kullandığım bu yaya geçidinden güvenli olarak karşıya geçiş yapmakta zorlanıyorum.

Bu zamana kadar ölüm ya da yaralanma olmamış olabilir ancak bundan sonra olur ise tamamen ihmal yüzündendir. Bu yüzden reklam panosunun kaldırılması ve yayaların ve araçların görüşlerini engellemeyecek bir yere konulmasını, hatta ve hatta bu dar refüje mümkünse hiç konulmamasını yetkililerden talep ediyoruz.