Milli Eğitim Bakanlığı’nın şehrimizde bulunan ilk ve orta dereceli okullara gönderdiği pandemi genelgelerine, tüm paydaşların azami seviyede uymaya çalıştığını gözlemlemekteyiz.

Akşehir Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu’dan aldığım bilgilere göre; Akşehir merkez ve mahallelerinde toplam 1052 adet sınıf bulunduğunu, dün itibariyle toplamda 7 sınıfın karantina altında olduğunu ve bugüne kadar da 13 öğretmenin test sonuçlarının pozitif çıktığını öğrendim.

Hamdolsun öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de hastaneye yatmadan karantina altındayken, hastalıklarını hafif atlatmışlar. Bu öğretmenlerimizden biri hariç hepsi de aşılarını yaptırmışlardı. Akşehir genelindeki öğretmenlerimizin aşı yaptırma oranı ise yüzde 90’ları geçmiş durumda.

Aşı karşıtlığı ve bazı sebeplerden dolayı aşı yaptırmayanların devamlı olarak güncel PCR testi yaptırdıkları ve ilave olarak, ceza maksatlı olmasa bile, haklarında tutanak tutularak kayıtlara geçirildiği söylendi.

Okul bahçesi ve binası içerisinde öğrencilerin, öğretmenlerin ve çalışan tüm personelin devamlı surette maske kullanmalarının takip edildiği ifade edildi.

Teneffüs aralarında tüm öğrencilerin, okul bahçesine çıkartılarak sınıf pencerelerinin açık tutulduğunu, hava sirkülasyonuna azami derecede dikkat edildiği söylendi.

Okul bahçesindeki öğrencilerin, mümkün oldukça toplu durmamaları ve dağınık halde olmalarını sağlamak için, başta nöbetçi öğretmenlerimiz olmak üzere tüm görevlilerimiz titizlikle çaba sarf etmekteler. Ayrıca velilerin, okul bahçeleri de dahil olmak üzere, girişlerine kesinlikle müsaade edilmemekte.

Alınan tüm tedbirlere rağmen, öğrencilerin virüse yakalanma oranının, yine de maalesef yüzde birler civarında olduğu üzülerek belirtildi.

Pandemi döneminin uzun sürmesi sonucu esnafın bir kısmının araçlarını satmalarından dolayı ve okulların tekrar kapatılma endişesiyle esnaflar şimdilik yeni araç almaktan imtina ettikleri için okul servis sayılarında duyulan eksikliğin, şehir içi dolmuşların takviyesiyle giderildiği ve mağduriyet yaşanmadığını ifade ettiler.

Okulların tekrar kapanmaması için yöneticiler, öğretmenler, veliler ve tabi ki öğrenciler; üzerlerine düşen her şeyi yapmaktalar.

Sonuç itibariyle her alınan tedbirin; geleceğimizin teminatı olan bizim çocuklarımızın sağlığı, huzuru, mutluluğu için olduğunu unutmayalım.