Mart ayının başından beri dünyamızı saran tehlikeli ve ölümcül Corona virüsü halen insanlığı tehdit etmekte ve birçok cana-mala zarar vermektedir. Yurdumuzda bakıldığında verilen bilgilere göre bu virüs yayılmaya, insan sağlığına tehditler salmaya devam etmektedir.

Covid-19 virüsü bölünerek üreyen bir canlı. Birden iki, ikiden dört, dörtten on altı, on altıdan iki yüz elli altı… gibi geometrik bir artışla çoğalıp ürer. O kadar hızlı üremektedir ki; bunun örneği, kısa sürede bütün dünyayı sarmasıdır.

Yetkililerin ve bilim insanlarının uyarılarına göre; temizlik, sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilmeli. Gelin görün ki bu koşullar, toplumumuzda gereğince uygulanmamaktadır. Bizler, 65 yaş üstü insanlar olarak; bu kurallara uymayanların nemelazımcılıkları nedeniyle 4 ayı geçen bir süredir evlerimizde kapalı kalmaktayız.

Acil ihtiyacım için birkaç kez çarşıya çıktım. Hazin manzarayı içim acıyarak gördüm. Bazı kişiler kol kola, maskesiz, hiçbir şey yokmuşçasına maskelerini süs aparatı gibi boyunlarına, kollarına takmışlar. Bu saygısız insanlar bilmeliler ki; 65 yaş üstü büyüklerinin psikolojileri ve fiziksel yapıları zarar görüp rahatsızlanıyorlar, tedavileri için de hastaneye gidemiyorlar.

Önceki gün, bir işim için bankaya gittim. Bankanın önünde sıraya girdim. Güvenlik görevlisi sıradakileri, mesafelerini korumaları için uyarmakta ve sırası geleni ateşini ölçerek, ikişer kişi şeklinde içeriye almakta. Ben sırada beklerken, üzerindeki kıyafetten belli bir kargo elemanı, bankaya hemen girdi. Maskesi hiç yoktu. Biraz sonra bankadan çıktı. Ben kendisine, neden maske takmadığını ve takmak zorunda olduğunu söyledim. Sen misin söyleyen! “Sen ne karışıyorsun, sana ne, ara polisi” gibi beni o toplulukta rencide edici hakaretvari sözlerle adeta düelloya davet etti. En çok üzüldüğüm konu da; sırada bekleyenlerin hiç birisinden en ufak bir çıt çıkmaması, hiç kimsenin tepki vermemesi.

Kesinlikle söylüyorum. Eğer bu insanlara caydırıcı cezai kurallar uygulanmazsa ne Corona yok olur, ne de insanlarımız tehlikeden kurtulur. Lütfen, ilgililerin bilgisine sunuyorum. Konuya titizlikle eğilmelerini saygılarımla istirham ediyorum.