Edinilen bilgiye göre; Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri sokak satıcılığı yapan ve uyuşturucu madde kullanan şahıslarla ilgili yaptığı istihbarı çalışmalar kapsamında Dr. Vahdi Yamalık Caddesi’nde uyuşturucu madde satışı ve alışverişi yapılacağı yönünde bilgiler elde etti.

Elde ettiği bilgiler kapsamında, caddeyi takibe alan narkotik ekibi daha önce haklarında uyuşturucudan işlem yapılan E.Ç. ve H.O. isimli iki şüphelinin sokakta oturduğunu gördü. Şüphelileri yakalamak için yanlarına giden narkotik ekibini fark eden şüpheli E.Ç. cebinden bir şey çıkararak attı. E.Ç.’nin bir şey attığını fark eden narkotik ekibi iki şüpheliyi gözaltına alırken atılan şeyi kontrol etti. Narkotik ekibi tarafından yapılan kontrolde atılan şeyin on bir adet extacy hap olduğu tespit edildi.

Narkotik ekibi şüphelilerin üzerinde uyuşturucu madde olabileceğini düşünerek şüphelilerin üzerinde arama yaptı. Şüpheli H.O.’nun üzerinde yedi adet suboxone hap, bir içimlik kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid bonzai, üç adet extacy hap ve 1.280 TL para ele geçirildi.

Narkotik ekibi tarafından gözaltına alınan iki şüpheli Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile evlerinde yapılan aramada şüpheli H.O.’nun evinde on adet extacy hap, uyuşturucu madde kullanma aparatı bong ile enjektör ele geçirildi. Narkotik ekibi tarafından şüpheli E.Ç. hakkında “Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kullanmak, Kabul Etmek” suçlarından işlem yaparak serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan diğer şüpheli H.O. hakkında ise “Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kullanmak, Kabul Etmek ve Uyuşturucu Madde Ticareti suçlarından işlem yapan narkotik ekibi şüpheliyi Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk etti.

Savcılık sorgusu tamamlanan şüpheli H.O. tutuklanma talebi ile sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Akşehir Cezaevine gönderildi.