Edinilen bilgiye göre; Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara plakalı bir araçla Akşehir’e uyuşturucu madde getirileceğinin tespit edildiğine dair Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ni bilgilendirdi. Emniyet güçleri tarafından D-300 Karayolu üzerinde dur ihtarında bulunulan araç durmayarak kaçmaya başladı. Durdurmak amacıyla uyarı ateşi açılan araç, kaçarken başka bir araca çarparak durdu.

Araçta bulunan araç sürücüsü şüpheli S.Y. (33) ile A.N. isimli kadın gözaltına alındı. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile araçta yapılan aramada, Konya’dan getirtilen narkotik köpeği de kullanıldı. Aramada, aracın gizli bölmesine zulalanmış vaziyette 190 gram metamfetamin uyuşturucu madde ile 5 gram esrar ele geçirildi.

Araçta bulunan uyuşturuculara el konulurken, şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden S.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli A.N. ise denetimli serbestlik tedbiriyle serbest bırakıldı.