Edinilen bilgiye göre; Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlileri, sokak satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik olarak yürütülen istihbari çalışmalar kapsamında, İstanbul plakalı bir araç ile Akşehir’e uyuşturucu madde getirileceği yönündeki ihbarı değerlendirerek aracı takibe aldı. Aracın, Afyonkarahisar istikametinden geldiğini tespit eden Narkotik ekibi, Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile birlikte aracı D-300 Karayolu üzerinde durdurdu.

Araçta bulunan Suriye uyruklu Beşar E. isimli şahıs gözaltına alınırken, araç İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile araçta ve şüphelinin üzerinde yapılan aramada, şişe içerisinde 17 gram metamfetamin uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüpheli, “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak Suçundan” hakkında işlem yapılmasının ardından Narkotik Bürodan serbest bırakıldı.