Edinilen bilgiye göre; Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlileri, sokak satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik olarak yürüttükleri istihbarı çalışmalar kapsamında, Semih Ş. ve Neslihan Ö. isimli şüphelilerin İzmir plakalı bir araç ile Akşehir’e uyuşturucu madde getirecekleri ihbarını değerlendirerek aracı ve şahısları takibe aldı. Aracın Afyonkarahisar istikametinden Akşehir’e geldiğini belirleyen Narkotik ekibi; Asayiş Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleriyle birlikte aracı D-300 Karayolu üzerinde uygulama noktasında durdurdu.

Araç içerisinde bulunan Semih Ş. (34) ve Neslihan Ö. (24) İsimli iki şüpheli gözaltına alınırken araç, Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği bahçesine getirildi. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada; araç bagajında 362 uyuşturucu hap ile 1 tabanca, tabanca şarjörü ve 25 tabanca mermisi ele geçirilerek el konuldu.

Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında; “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” ile “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak” suçlarından ve ayrıca, araç sürücüsü Semih Ş. hakkında ruhsatsız tabanca ve mermi bulundurmaktan işlem yapıldı.

Şüpheliler, haklarında yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. İki zanlıdan Neslihan Ö. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer zanlı Semih Ş. ise denetimli serbestlik tedbiri ile serbest bırakıldı.