Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Şarkikaraağaç ve Yalvaç ilçesine bağlı köylerde uyuşturucu madde sattığı tespit edilen H.O. (45) isimli şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Şarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelinin otomobilinde 200 gram esrar ve 1 hassas terazi ele geçirildi.

Aynı soruşturma kapsamında elde edilen bilgilerden yola çıkan ekipler; Şarkikaraağaç ilçe merkezinde ikamet eden Y.Ü. (27) ve S.Ç. (30) ile Konya’nın Höyük ilçesi Görünmez Mahallesi’nde ikamet eden R.A (46) isimli şahısların, şüpheli H.U. ile irtibatlı olduklarını ve uyuşturucu madde ticaretini birlikte gerçekleştirdiklerini tespit etti. Bu kapsamda, belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 838 gram esrar ve 2 hassas terazi ele geçilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Faaliyet sonucunda; H.O., Y.Ü., S.Ç. ve R.A. isimli 4 şüpheli, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçlamasıyla adli makamlara sevk edildi. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen toplam 1 kilo 28 gram esrar ve 3 hassas teraziye el konuldu.

Öte yandan, yine Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kontrol amaçlı durdurduğu bir otomobilde yapılan aramada; 3 bin 560 kullanıma eşdeğer sentetik bonzai emdirilmiş kağıt uyuşturucu, 1 gram metamfetamin, 2 uyuşturucu hap ile 3 de kullanma aparatı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak şüpheliler H.Y (41) ve S.E (30) hakkında işlem başlatıldı. (İHA)