Edinilen bilgiye göre; Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Asayiş Büro Amirliği görevlilerinin sokak satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar kapsamında; Seyran Mahallesi’nde uyuşturucu satışı olacağını tespit eden Narkotik ekibi şüphelileri izlemeye aldı. Bir müddet sonra, uyuşturucu satıcısı ile alıcısı oldukları değerlendirilen 2 şüpheli buluştu. Uyuşturucu satışı gerçekleştikten sonra uyuşturucu maddeyi satın alan S.K. gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında 0,20 gram metamfetamin uyuşturucu madde ile bong tabir edilen uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. Daha sonra gözaltına alınan diğer şüpheli D.S.’nin üst aramasında ele geçirilen ve uyuşturucu madde geliri olduğu değerlendirilen 300 TL nakit paraya el konuldu.

Narkotik Suçlarla Mücadele Büroya getirilen şüphelilerden S.K., hakkında “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak” suçundan işlem yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

Uyuşturucu satıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan D.S.’nin evinde, Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile Narkotik ve Asayiş ekipleri tarafından yapılan arama sırasında, evin bir odasının sahte alkol imalathanesine çevrildiği tespit edildi. Evde yapılan aramada; 2 gram metamfetamin uyuşturucu madde ile birlikte 20 litre etil alkol (saf alkol), 19 litre yapılmış kullanıma hazır sahte içki, kaçak içki yapımında kullanılan 2 etil alkol kiti, sahte alkolü ölçme cihazı (derece), huni, sıvı ölçme kabı, içki şişesi kapağı, jelatin, boş içki şişeleri, damacana, bidon ve çok sayıda sahte tekel bandrolü ele geçirildi.

“Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu ile Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak” suçu ile 5607 Sayılı Kanuna Muhalefetten hakkında işlem yapılan Şüpheli D.S., Adli makamlara sevk edildi.

Şüpheli, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Cezaevine gönderildi.