Edinilen bilgiye göre; Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekibi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde seyir halinde bulunan ve ön plakası olmayan Afyon plakalı araçtan şüphelendi. Durdurulan araçta bulunan şüpheli şahısların kimlik kontrolü sırasında; araç sürücüsü H.H.U.’nun İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak, kabul etmek ve kullanmak suçundan arandığı tespit edildi. H.H.U. ile araçta bulunan N.K. ve M.E. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Şüpheliler ve içerisinde bulundukları araç, Narkotik Suçlarla Mücadele Büroya getirildi. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile araçta, şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramada; H.H.U.’nun üzerinden 2 gram metamfetamin ile ikametinde 1 hassas terazi, M.E.’nin üzerinde ise 6 gram metamfetamin ele geçirildi.

M.E. ile N.K. işlemlerinin ardından Narkotik Bürodan serbest bırakılırken diğer şüpheli H.H.U. Adli makamlara sevk edildi. Hakkında aranma kararı bulunan şahıs, çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Cezaevine gönderildi.