Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 'Narkolog' projesi kapsamında, 16 bin uyuşturucu bağımlısı bireyle anket gerçekleştirdi. Yapılan ankette, uyuşturucu bağımlılarının yüzde 90'lık kısmı 'Annenizin mesleğiniz nedir?' sorusuna 'Ev hanımı' yanıtını verdi. Anket sonucunun dikkat çekici olması, Bakanlık ile Radyo Televizyon Gazeteciler Derneği’ni uyuşturucuyla mücadele kapsamında harekete geçirdi.

‘En İyi Narkotik Polisi; Anne‘ kampanyası kapsamında, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek. Uyuşturucu bağımlısı bireylerin annelerinin yüzde 90 oranında ev hanımı olduklarının tespit edilmesiyle uyuşturucu kullanımına yönelik önleyici faaliyetler bütününün mikro bazda hayata geçirilmesi hedefleniyor. Uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önüne geçmek ve bağımlılık boyutuna ulaşmaması hedefleri kapsamında annelerin, çocuklarında meydana gelen ruhsal ve fiziksel değişikleri fark ederek analiz bilincine ulaştırılmasıyla çocuk ve gençlerde uyuşturucu bağımlılığının büyük oranda önüne geçileceği öngörülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun proje için hazırlanan videoda dile getirdiği değerlendirmesi, özetle şöyle:

“Tüm olup bitenin bizden uzakta, görmediğimiz yerlerde olduğunu düşünüyoruz. Oysa uyuşturucu bağımlılarının üzerinde yaptığımız son araştırmada bağımlıların yüzde 89,8'inin annesinin ev hanımı olduğu ortaya çıktı. Madde bağımlılarının uyuşturucu kullandığı yerler sıralamasında ilk sıradaki cevap ise yüzde 47,5 ile yani 2 kişiden 1 kişide 'kendi evim’ oldu. Pek çok uyuşturucu başlığında neredeyse Avrupa'nın tamamı kadar hatta bazılarında toplamın 2 katı kadar madde yakalaması yapıyoruz. PKK mağaralarında yakaladığımız uyuşturucu haplar da belki şuralarda bir yerlerdedir.

Kıymetli anneler; her şey sizin elinizde. Çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak, bu mücadeleyi birlikte vermek zorundayız. Bizler dışarıda onlara bu zehrin ulaşmasını engellemeye çalışırken, sizlerin de içeride çocuklarınızın davranışlarını izlemenizi, bizimle iletişim halinde olmanızı ve bu mücadelede bize kılavuzluk etmenizi istiyoruz. Sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sonsuz sevginiz ile bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyoruz. Şimdi haydi hep birlikte iş başına.”