Sevgili Bedri Karayağmurlar, şiir gibi bir insandır. Ressamlığı ülke sınırlarını aşmıştır.

Her yaptığı tablo insanı hayrete düşürür. Renk uyumları, çizgileri, konuları az buz şeyler değildir. Ondaki ressamlık, doğuştan bir yetenektir. Onu bir de bilgiyle donatırsan ortaya nelerin çıkacağını varın siz düşünün. Öğretim üyesidir. Prof. sıfatını boşuna yazdırmamıştır adının önüne. Çizgi kadar şiirleri de öyküleri de resim yapar gibi içtendir, doğaldır, özgündür.

Beni yeni kiraladığı atölyesine çağırdı. Onunla sanat üzerine konuşmak başlı başına bir zevktir. Güzelliğin kendisidir. Masasındaki dergilere göz atarken gözüme ilişen yazıyla çok mutlu oldum; RH+ Sanat dergisinin Ocak 2011 sayısında, yarına kalacak Türk ressamlarını seçmişler. İçinde Bedri Karayağmurlar da var. Okuyunca öyle sevindim, mutlu oldum ki anlatamam. Bedri abim, alçak gönüllüdür. Pek konuşmak istemedi. Benim için arkadaşımın başarısı mutlulukların en güzelidir.

Ertesi gün Çarşamba toplantımız vardı. Bedri abimin başarısın orada söyleyince ortalık alkışa kesti. Arkadaşlar da çok mutlu olmuştu. Bazı güzellikleri yaşamak ne hoştur bir bilseniz. Toplantıda da teşekkür etti, sevincini dile getirenlere.

Benim için önemli olan insanın yüreğidir. Sanatıymış, şiiriymiş, resmiymiş, bunlar hiç de önemli değil. Önce insan olmalıdır. Hele ikisi de bir arada bulundu mu…

MAVİ BULUT

Uzak bir akşamın sabahında

Uyandığında yapayalnız

Ayrılık hüznü yaşlı bir şarkının eşliğinde

Geldiğinde pencerene

Mavi bir bulutun gülüşüyüm

Merak etme

İyiyim

Yaralarımı sarıyorum kıyılarında

Yok olmuş kervanlardan arta kalan

Bir avuç eski ve nemli tuz odalarımda

Terli saçlarının kesik izleri tam ortasında yüzümün

Bir düşü bölüştük

Mutluluk yanılsamalarında yitirdik günleri

Bütün aşkları andık durmadan

Sevmek

Ölmek

Sensiz olmaz

Yaşamaksa işte bu

Falan

Değişimi unuttuk

Açık bir kitaptan bize gülen bir bilgenin

Yüzüne vurduk yalancılığını

Sıradan bir öyküye dönüştük

Kitaplar yazmaz

Hüznümüz kendimizde kaldı emanet

Gördün işte bir mavi buluta dönüştüm.

(Bedri Karayağmurlar)