Mübarek üç ayların gelişini müjdeleyen ve yalnızca Konya’ya özgü bir gelenek olan “Şivlilik” kültürünün kendilerinden sonraki kuşaklara aktarılmasına büyük önem verdiklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şivlilik günleri; bizim birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, Konya’mızın sembol günlerinden. Çocuklara özel böyle bir geleneğin ülkemizde ve dünyada bir örneğinin daha bulunmaması, şehrimizin kadim kültürünün önemini ortaya koyuyor. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bu özel günü fırsat bilip yavrularımızın yüzünü güldürmek, bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu kapsamda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Konyalı çocuklara şivlilik hediyelerini göndermek için çalışma başlattık. Bu güzel geleneğin yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz.”

Açıklamaya göre; 1 Şubat 2022 Salı günü (yarın) saat 20:00’da sivlilik.konya.bel.tr adresinden başvuruda bulunacak olan 5-10 yaş arasındaki (2012-2017 doğumlu) ilk 100 bin çocuk, şivlilik hediye kutusunu almaya hak kazanacak. Hediyeler, çocuklar tarafından sistemden seçilecek olan KOMEK, Bilgehane ve Gençlik Merkezlerinden, 3 Şubat 2022 Perşembe günü teslim alınabilecek.