Kitabı; tarih alanındaki çalışmaları ve eserleriyle tanınan ve Pervasız Gazetesi köşe yazarlarından olan Mehmet Koç ile Rıza Selek danışmanlığında, yine gazetemizin köşe yazarlarından araştırmacı-gazeteci Dursun Solmaz kaleme alacak. Solmaz’ın, daha önce yayımlanmış; “Dünden Bugüne Yahsiyan”, “Tarihi ve Kültürü ile Dereçine” ve “Yüz Akıyla Milli Mücadele’nin 100. Yılında Akşehir” adlı eserleri bulunuyor. 

Yeşilçiftlik beldesinin, Antik ve Roma dönemi ile Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinin yanı sıra Milli Mücadele’deki rolünün de belgeleriyle birlikte aktarılacağı kitapta, Cumhuriyet dönemi ve halk kültürü de (folkloru) eserde konu edilecek.

Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, çalışmaya ilişkin olarak gazetemize yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Ağustos 1922 tarihinde Akşehir’den başlattığı Kurtuluş Savaşı mücadelesinin güzergahında yer alan Yeşilçiftlik için yapılan bu çalışma, bizler için değerlidir. Askerlerimiz gündüz bahçelerde dinlenerek gece yürüyerek Kocatepe’ye doğru akarken, Yeşilçiftlik halkı; yiyecek, giyecek ve her türlü desteği sağlamış olmaktan gurur duymaktadır. “Elif’in Kağnısı” şiirinde, ölen öküzünün yerine kağnıya kendisini koşan Elif, Yeşilçiftliklidir ve kabri Sultandağı’ndadır. Zafer Yolu üzerinde yer almaktan büyük övünç duyuyoruz.”