Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacak olan fıkra canlandırma yarışmasına katılacak olan ekipler ancak birer video ile başvurabilecek, birden fazla fıkranın birleştirilerek kompozisyon oluşturulmasıyla tek canlandırma videosu da hazırlayabilecekler. Katılımcıların sergileyecekleri canlandırmalar, süre olarak 7 dakika ile sınırlı olacak.

Ekipler, Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasında yer alan ve Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ile Prof. Dr. Ali Berat Alptekin tarafından yazılmış olan “Nasreddin Hoca” adlı kitaptan seçilen ve http://www.aksehir.bel.tr/fikralar.pdf linkinde belirtilen fıkralardan canlandırma yapacaklar.

Katılımcıların videoları, Akşehir Belediyesi Facebook hesabında rumuzları ile birlikte yayınlanacak ve en fazla beğeni alan ilk 3 eserin jüri değerlendirmesi sonucunda aldığı puana, sırasıyla 10, 7 ve 4 puan eklenecek. Seçici kurul üyelerinin yaptığı değerlendirme ve puanlama sonucunda ilk 10’da yer alan ekipler, birer Tablet ile ödüllendirilecek.

Yarışma Takvimi

Online başvuruların yapılması ve videoların gönderilmesi 1-19 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, 20 Ekim 2020’de başlayacak olan değerlendirme süreci 24 Ekim 2020’de sonuçlandırılacak. Ödül kazananlar 25 Ekim 2020’de açıklanacak ve Ödül Töreni, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak.

Akşehir Belediyesi, 4 yıldır düzenlemekte olduğu Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması ile Nasreddin Hoca’nın kişiliğinde ülkemizi, kültürel mirasımızı ve insanımızı gerçek yapısıyla tanıtmayı, Nasreddin Hoca’nın ulusal kültürümüzün zenginlikleri çerçevesinde algılanmasını sağlamayı, her bir fıkrasındaki hikmetleri üzerinden hoşgörü, başkalarına saygı, bilginin yaşama aktarılması, kendini ifade etme, üretilenlerin gelecek kuşaklara aktarılması gibi kazanımlara ve tiyatro sanatının gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.