Sanayileşen dünya, gelişen teknoloji ve hızla artan insan nüfusuna bağlı olarak bazı meslek gruplarının zamana yenik düştüğünü belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; düzenledikleri yarışmayla bu mesleklerin kaybolmasının önüne geçmeyi ve yarınlara aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

Geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan tüm mesleklerin günümüzde yaşayan durumunu fotoğrafla tespit etmek, görsel bir bellek oluşturmak ve bunları fotoğraflarla geleceğe miras bırakmak amacıyla yapılan yarışma; ahşap, cam, deri, hayvan ve bitki atıkları, ipek-tekstil, maden, toprak-taş, hammaddesi karışık olan el sanatları gibi günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan meslek gruplarını kapsayacak. Her fotoğrafçının en fazla 4 eserle katılabileceği yarışmada; birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin TL para ödülü verilecek.

Amatör veya profesyonel tüm fotoğrafçıların katılabileceği yarışmaya 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 17:00’a kadar başvuru yapılabilecek. Katılımcılar ayrıntılı bilgiye ve genel katılım koşullarına ustalardanmiras.konya.bel.tr adresinden ulaşabilecekler.