Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran’ın, kültürel yansımaların iç içe geçtiği görülen ve doğadan soyutlamalardan oluşan, temiz ve canlı renkleri, yumuşak biçimleri ile dikkat çeken eserleri ile öğretim görevlisi İbrahim Çoban’ın, geleneksel mimarisi, rengi, doğası, vazoda çiçekleri ve insanıyla Anadolu’yu tema edindiği çalışmalarının yer aldığı kişisel resim sergileri, 10 Temmuz 2022 tarihine kadar gezilebilecek.

Yine Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Hocalarından Murat Okumuş’un Hüsn-i Hat, Ersan Perçem’in Minyatür, Veli Tuna’nın Çini ve Naciye Detseli’nin Ebru sergileri de geleneksel sanatlarımızın önemli örneklerini Akşehirlilerle buluşturuyor.

Resim Bölümü öğrencilerinden çifte sergi

Nasreddin Hoca’nın yaşamı ve mizah anlayışı konusunda 30 baskı resim ve 32 yağlıboya, akrilik ve kolaj tekniğinde resim çalışmasının yer alan sergiler de yine 10 Temmuz 2022 tarihine kadar gezilebilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, sergilere çıkan eserlerin yaklaşık 3 ay süren titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını belirtti.