İlk seansında öğrencilere yönelik olarak sahnelenen oyunun ikinci seansında; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, Adli Yargı Komisyon Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Şahin, İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Müze Müdürü Sevcan Çavdar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adem Büyükçanga, Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu da izleyiciler arasındaydı.

Bilgesu Erenus tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Alpay Aksum’un yaptığı oyunda; Oktay Gürsoy, Ufuk Şen, Burak Öztürk, Serkan Bilgili, Sinan Mordağ, Orhun Üstüner ve Emrah Girgina rol alırken, 3 müzisyen de oyuna eşlik etti.

Ücretsiz olarak seyirciyle buluşan ve büyük beğeniyle izlenen oyun sonrasında kısa bir konuşma yapan Başkan Akkaya; “Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularımız, Almanya’da gurbetçilerimizin yaşadığı zorlukları, Akşehir’imizin sıra yarenleri kültürüyle bezeyerek, süsleyerek en güzel şekilde anlatmaya çalıştılar. Gerçekten fevkalade bir oyundu. Konya Şehir Tiyatromuza bu sezon açılışını şehrimizde yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağatay Çİftçi de; “Bu kurumsal yapıyı olgunlaştırarak, geliştirerek, daha da büyütülmesi için her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, oyuncu arkadaşlarıma ve bizleri ağırlayan Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya’ya teşekkür ediyorum. Sizler hep var olun sağ olun, bundan sonra sık sık buluşuruz” şeklinde konuştu.

Program, Başkan Salih Akkaya’nın oyunculara plaket takdim etmesinin ardından, protokolün sahnede oyuncularla birlikte fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

“Misafir” adlı oyun; 1960’lı yıllarda yaşanan Almanya’ya işçi akınını, önceleri misafir olarak kabul edilen yurttaşlarımızın daha sonra yaşadıkları dışlanmaları ve ülkelerine döndükleri zaman karşılaştıkları zorlukları, Akşehir’in yarenlik kültürüyle harmanlanmış bir sahnelemeyle anlatıyor.