Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; festival bölümü fiziki olarak düzenlenecek olan 72. Berlin Film Festivali’nde “European Film Market” bölümü çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor. Avrupa Sineması’nın önemli yönetmenlerinden Alain Guiraudie’nin yeni filmi Nobody’s Hero’nun gösterimiyle açılacak Panorama seçkisinde ayrıca “Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması” belgeseliyle tanınan yönetmen Cem Kaya’nın “Aşk, Mark ve Ölüm” filmi seyirciyle buluşacak.

Festivalde yer alacak bir diğer isim ise “Sarı Zarflar” filmi ile Berlinale Co-Production Market’de yer alacak yönetmen İlker Çatak olacak. Festivalin European Film Market bölümü kapsamında Türk sinemasının uzun metraj, kısa metraj ve belgesel türlerindeki en yeni ve geliştirme aşamasında olan projeleri tanıtılarak Türk filmleri uluslararası arenada görücüye çıkacak. 

Aralarında Francois Ozon, Claire Denis, Hong Sang-soo, Ulrich Seidl gibi yönetmenlerin yeni filmlerinin yer aldığı 18 filmin Altın Ayı ödülü için yarışacağı Berlin Film Festivali’nde ayrıca yeni sinema yasası ile yürürlüğe giren “Yabancı Film Yapım Desteği” uluslararası film yapımcılarına anlatılacak.