Belirli bir metne dayanmayan ve doğaçlama olarak sergilenen tuluat sanatının simgesi olan Kavuk, ölümünden birkaç yıl önce İsmail Dümbüllü tarafından Münir Özkul’a devredilmişti. Trafik kazası sonucu 75 yaşında vefat eden Dümbüllü; cenazesi, yeni adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olan İstanbul Boğaziçi Köprüsünden ilk geçirilen kişi olmuştu.

Usta sanatçı Münir Özkul, 1968 yılında devraldığı Kavuğu Ferhan Şensoy’a, o da Rasim Öztekin’e devretti. 2013 yılında 54. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinliğinde Temsili Nasreddin Hoca olan Rasim Öztekin, kalbinden kaynaklanan sağlık sorunları nedeniyle canlı performansı bırakmak zorunda kalınca, Kavuğu devralmak için öngörülen ‘bir tiyatroyu ayakta tutmak ve aktif olarak yürütmek’ temel prensibine uyan Şevket Çoruh’a Kavuğu devretmeye karar verdi.

Rasim Öztekin, konuyla ilgili paylaşımında; “Büyük özverilerle Baba Sahne’yi kuran, zorlu koşullarda tiyatro yapmaya ve tiyatroyu yaşatmaya çalışan Şevket Çoruh’a, Türk tiyatrosuna bugüne kadar yaptığı ve yapacağı katkılardan dolayı Kavuğu devredeceğim” ifadelerini kullandı.

Kavuk Devir Teslim Töreni, 20 Eylül’de İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde yapılacak.