Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Genç Ne Sever” platformunun tanıtım toplantısında konuşan Bakan Kasapoğlu; kültür-sanat seven gençler için konser, tiyatro, atölye ve festival biletleri, spor seven gençler için müsabaka ve etkinlik biletleri, kitap seven gençler için kitap çekleri, seyahat seven gençler için ise turlar, tren ve otobüs biletleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bakanlık olarak bu başlıklarda 81 ilde düzenlenen etkinlikler için belirlenen sayıda biletleri çekilişlerle gençlere hediye edeceklerini aktaran Kasapoğlu; 18-30 yaş arası gençlerin gencnesever.com adresi üzerinden arzu ettikleri etkinlik için başvuru yapabileceklerini söyledi.

Bakanlık tarafından, ülke genelinde müze ve ören yerlerinin ücretsiz olarak ziyaret edilmesine olanak veren Müzekart GNS hediye edilerek gençler, 300’den fazla müzeyi ziyaret etmeleri yönünde teşvik ediliyor. Diğer taraftan, ülkemizde 3 müzesi bulunan tek ilçe olan Akşehir’de müzelerimiz; Bayram tatilleri de dahil olmak üzere ve öğle arası vermeksizin kapılarını ziyaretçilerine açık tutuyor.

Kurtuluş Mücadelemizde çok önemli bir yere sahip olan Batı Cephesi Karargahı Müzesi ile tarihin çeşitli dönemlerinde Akşehir ve çevresinde var olmuş medeniyet ve kültürlere dair eserlerin sergilendiği Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ve Taş Eserler Müzesi, Pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü, 08:00-17:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebiliyor.