Akşehir’de restorasyonu tamamlanan tarihi Taş Eserler Müzesi (Sahip Ata Medresesi), Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın video konferans sistemi katılımıyla bugün açılıyor.

Sahip Ata Medresesi olarak da bilinen Taş Eserler Müzesi’nin restorasyonun tamamlanması nedeniyle yapılacak açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Valisi Vahdettin Özkan,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ında katılması bekleniyor. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da canlı yayın video konferans sistemi ile Akşehir’deki açılışa bağlanacak.

Açılış töreni saat 18.30 gerçekleştirilecek

2013 yılında hazırlanan proje doğrultusunda restorasyon çalışmalarına başlanan ve 2020 yılında restorasyon-teşhir-tanzim çalışmaları tamamlanan müzede; tarihsel bir bütünlük oluşturması açısından Akşehir ve çevresinde bulunan Türk-İslam dönemi mezar taşları, sandukalar, kitabeler ve taş eserler sergilenmektedir. Özellikle Medresenin kapısı yıllar sonra ziyaretçilerin görüşüne sunulacaktır.

Ayrıca Müzede medrese yaşamı, eğitimi ve taş işçiliği canlandırılıyor.