Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile geçtiğimiz Cumartesi gün düzenlenen etkinlik çerçevesinde Anıt Meydanı’nda bir şiir ağacı hazırlanırken esnafların camlarına da şiirler asıldı. Renkli görüntüler oluşturan şiir ağacı, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Etkinlik çerçevesinde; Türk edebiyatında kendisine yer edinmiş, birçoğu edebiyatımıza damga vurmuş şairlerimizin kaleminden süzülen pek çok şiir, lokum ikramı eşliğinde halka dağıtıldı, şairlerimiz dizeleri ve dörtlükleriyle esnaf camlarını renklendirdi. Şiirlerin bir bölümünün bestelenmesiyle yapılmış müzikler, etkinlik boyunca misafirlere dinletildi.

Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Cevat Bozgöz, etkinliğe ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Burcu Totan tarafından hazırlanan ve Akşehir’imizle buluşan “Şiir Sokakta” projemiz, beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılandı. Bu projeyle; etkinliğimizin hazırlık aşamasında öğrencilerimizi, uygulama aşamasında ise Akşehir halkımızı edebiyatımızın muazzam şiir gücü ile buluşturmayı amaçladık. Bu kapsamda; esnaf camlarımızda, kafe ve restoranlarımızda, otobüs duraklarımızda ve Anıt Meydanı’nda hazırlamış olduğumuz şiir ağacımızda “Şiir Sokakta” ismiyle bir şiir hareketliliği başlattık ve bu sanatsal hareketlilik tüm halktan büyük beğeni topladı.

Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayarak şiir ağacımızı ziyaret eden; Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Şube Müdürü Aydın Aytaç, Konya Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ziya Taş ile etkinliğimizi destekleyen Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ve Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya, okulum ve şahsım adına teşekkür ederim.    

Ayrıca etkinliğimizin düzenleyicisi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Burcu Totan’a, çok büyük bir emek ve özveriyle çalışıp hazırlık yapan okulumuz 10/C sınıfı öğrencilerine, tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarıma da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”