Yunak Merkez Akşemseddin İlkokulunda açılan ve tamamını öğrencilerin hazırladığı sergide, atık maddelerin değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan tasarımlar yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde ülke genelinde başlatılan Sıfır Atık projesi kapsamında Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okulların katkı sağladığı Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm  Sergisi; davetliler, öğretmenler ve öğrencilerce ilgiyle gezildi.

Öğrencilerin çok güzel bir çalışmayı ortaya koyduklarını belirten Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, "Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında geliştirilen Çevre Eğitimi Projesi ile öğrencilerimizde tüketimi değil üretimi özendirerek, tekrar değerlendirilebilen atıklardan ders materyalleri, oyunlar ve oyuncaklar tasarladık. Aşağı Hadim Ahmet Yavuz ilk ve ortaokulu olarak geri dönüşümü yaşam felsefesi haline getiren öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede okulumuzda sergi açtık." dedi.

Serginin açılışına Yunak Kaymakamı Murat Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan'ın yanı sıra Şube Müdürleri Kerim Atik ve Abdullah Tunçez, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.