Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Türkiye’nin kültür mirasına ve sanat dünyasına gönül birliği içinde hizmet veren topluluk veya kuruluşları takdir ve teşvik etmek amacıyla verilen ödüllere, kuruluşlarından bugüne hizmet ve faaliyetlerini kesintisiz yürüten Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, Türk Edebiyatı Vakfı ve Türk Kültürüne Hizmet Vakfı layık görüldü.

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, bu yıl 21’incisi düzenlenen Anadolu’nun en uzun soluklu caz müziği festivalini başarıyla gerçekleştirmesiyle dikkat çekti. Festival, 28-30 Haziran 2021 tarihleri arasında, yurt içi ve dünyadan önemli caz sanatçıları ile farklı caz eğilimlerinden deneyimli müzisyenleri bir araya getiren toplulukların katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Şair, romancı, fikir ve bilim adamlarına rehberlik eden ve önümüzdeki yıl 50. yaşına girecek olan “Türk Edebiyatı Dergisi” ile kültür ve sanata hizmet sunan Türk Edebiyatı Vakfı da ödülün bir diğer sahibi oldu.

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ise medeniyetimizin çok önemli temel taşlarından biri olan vakıf anlayışının doğurduğu sorumluluğun bilinciyle kültürel mirasımızın birçok alanında yapmış olduğu çalışmalarla ödüle layık görüldü.